Durata: 120 minute
Complexitate: redusa
Ingrediente pentru 8 portii: 5 oua, 80-100 g zahar tos, 1/2 l lapte, o lingura rom, un plic cu zahar vanilat, 100 g frisca batuta spuma.
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma tare intr-un lighenas smaltuit de 2-3 l. Se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare, pana cand se intaresc din nou, apoi se pun galbenusurile si laptele. In compozitie se poate pune, cand aceasta este rece, si 100 g frisca batuta spuma, cu care se amesteca. Totul se bate imediat cu telul in forma de para, pe un vas cu apa clocotita, timp de 8-10 minute. Dupa ce se infierbinta bine si se bate tot timpul repede, insistand pe fundul vasului, ca sa nu se coaguleze.Cand se va omogeniza pasta va incepe sa se ingroase. Cand se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si, facultativ, se adauga un paharel de lichior cu aroma preferata. Se lasa sa se raceasca cateva minute dupa care se pune la congelator in tavite sau in cupe.
Lasă un răspuns