Durata: 120 minuteComplexitate: medie Ingrediente: 4 fileuri de peste (conserva), 3 ardei grasi de diferite culori, 2 catei de usturoi, foi de dafin, ulei, otet, sare, piper. Mod de preparare: Ardeii se spala, se curata, se taie jumatati si se dau la cuptor pana se decojeste pielita. Se scot, se curata de pielita, se taie […]
Rețete cu pește
Crap umplut
Durata: 100 minComplexitate: medie Ingrediente: un crap mare, 200 g ciuperci, verdeata tocata, 1 ceasca ulei, sare, piper macinat, o felie paine, 1 paharel vin alb, 1 ceapa, 1 telina. Mod de preparare: Se curata pestele de solzi, se goleste de intestine si se scot cu atentie oasele de la burta. Se sareaza pe dinauntru […]
Crap pane
Durata: 40 minComplexitate: redusa Ingrediente: 1-1,5 kg crap, 200 g faina, 1 ou, 100 g pesmet, 150 g untdelemn, 1 lamaie. Mod de preparare: Crapul curatat de solzi si intestine, spalat si taiat in bucati, se sareaza dupa care se lasa sa svante. Dupa ce s-a avantat, se sterge cu o carpa, se da pe […]
Pește cu legume la cuptor
O rețetă excelentă pentru orice anotimp. De preferat este gătirea acestui fel de mâncare într-un sfârșit de săptămână când aveți timp să vă și relaxați. Poftă mare! Cantitate: 1600 gTimp pregătire: 40 min / Timp total: 160 min Ingrediente: 1 kg macrou, 4 morcovi, 4 cepe, 1 pahar de vin alb, 1/2 l suc de […]
Crap cu roșii
Un peste extrem de folosit in bucataria romaneasca, foarte versatil si gustos. Se combina de minune cu rosiile. Va invitam cu drag sa incercati. Cantitate: 2400 g / 6 portiiTimp pregătire: 15 min / Timp total: 55-60 min Ingrediente: 1 crap cam de un kilogram, 1 kilogram rosii, 150 grame ulei, sare, piper, verdeata Mod […]
Zacuscă de pește
Se poate folosi orice tip de peste. O varianta foarte buna este macroul deoarece este un peste bun si ieftin. O reteta ideala pentru zilele friguroase de iarna care ne asteapta. Speram sa incercati aceasta reteta absolut divina. Cantitate: cca 8 kgTimp pregătire: 60 min / Timp total: 150-180 min Ingrediente: un litru ulei, un […]
Ciorbă de pește cu zeamă de varză
Ingrediente: pește, morcovi, ceapă, pătrunjel, zeamă de varză, sare.
Heringi afumați cu pastă de ceapă
Ingrediente: heringi afumați, ceapă, sos picant de roșii, lămâie, ulei, piper, sare, oțet.