Durata: 30 minComplexitate: RedusaIngrediente: rosii 300 gr., salata verde 120 gr., ceapa 120 gr., castraveti 200 gr., 1 lipie libaneza medie, menta uscata 4 gr., sare 4 gr., sumac 4 gr., ulei masline extra virgin 60 ml., fresh lamaie (2 lamai potrivite), ulei floarea soarelui (pentru prajit) 50 ml. Mod de preparare: Se taie lipia […]
Rețete de post
În post credincioșii ar trebui să nu consume carne, brânză și ouă. Încercăm să vă ajutăm în aceste perioade cu câteva idei de rețete. Vedeți aici Zilele de post și posturile de peste an
Iahnie de cartofi
Durata: 30 minComplexitate: RedusaIngrediente: 1 kg cartofi, 2 cepe, 2 linguri ulei, 1 ceasca apa, 1 lingura bulion, sare, o frunza mica de dafin, 3 rosii, verdeata tocata, 500g cascaval. Mod de preparare: Se curata cartofii si se taie in lung, in sferturi. Se prajeste in ulei ceapa taiata marunt si cand s-a ingalbenit, se […]
Borș de cartofi simplu
Timp de preparare: 1 h Complexitate: redusa Ingrediente: 2-3 litri apa, 1 morcov, o ceapa, 5 cartofi, marar, patrunjel verde, leustean, 1 litru de bors, sare. Mod de preparare: Se pun la fiert intr-o oala apa, morcovul intreg si o ceapa taiata marunt. Cand au inceput sa fiarba, se adauga cartofii curatati si taiati in […]
Borș de fasole boabe
Timp de preparare: 2 h Complexitate: redusa Ingrediente: 3 l apa, 250 g fasole boabe, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1/2 lingurita faina, 2 linguri ulei, bors (dupa gust), patrunjel si marar verde, sare. Mod de preparare: Se alege, se spala si se moaie fasolea de cu seara in apa calduta. Se pune la […]
Mere coapte umplute
Aceste mere fierbinti sunt gustoase mai ales in zilele friguroase de iarna si capata un gust si mai bun daca le serviti garnisite cu frisca rece. Durata: 43 minComplexitate: RedusaIngrediente (pentru 4 portii): 4 mere rosii mijlocii (circa 500 g ); 2 linguri margarina; 50g biscuiti din faina integrala; 3 linguri stafide; 2 linguri zahar brun; […]
Morcovi cu fasole la cuptor
Fasolea si morcovul merg de minune impreuna. Daca mai sunt si facuti in cuptor, se transforma intr-o reteta absolut delicioasa. Cantitate: 900 grame / Porții: 3Timp total: 50 minute Ingrediente:2 morcovi, jumatate kg de fasole alba, 3 cepe, 1 ardei gras, 2 lingurițe boia dulce, 3 catei de usturoi, ulei, patrunjel tocat, sare, piper Metoda […]
Cartofi fierți cu mujdei de usturoi
Extraordinar de usor de facut si mai buni decat v-ati putea inchipui. Incercati cu incredere! 😀 Cantitate: 700 g / Porții: 3-4 portiiTimp pregătire: 20 min / Timp total: 40 min Ingrediente:1/2 kg cartofi, o capatana de usturoi, o ceasca ulei, o ceasca apa minerala, sare, piper Metoda de preparare: Cartofii se spala, se fierb […]
Cartofi țărănești
Durata: 40 minuteComplexitate: redusa Ingrediente pentru 4 portii: 800 g cartofi; o ceapa mare; piper; cimbru; boia de ardei; sare; facultativ usturoi. Mod de preparare: Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi sau felii groase, atunci cand cartofii sunt mai mari. Se pun intr-o tava unsa cu ulei, apoi se codimenteaza cu […]