Este un fel de mancare simplu de preparat, ideal pentru o seara alaturi de prieteni si de cei dragi. Va recomandam cu caldura acest aperitiv aspect si savuros. Pofta buna!
Cantitate: 850 g / Porții: 4-6 portii
Timp pregătire: 15 min / Timp total: 30 min
Ingrediente:
Piept pui – 300 g, bacon – 100 g, ciuperci proaspete – 100g, mozzarella – 50g, rosii – 100g, smantana lichida – 200 ml
Metoda de preparare:
Se iau 2 transe de piept pui (150g transa) si se bat intre 2 folii de plastic cu ciocanul de snitele apoi se asezoneaza dupa gust cu sare, piper si busuioc verde.
Se toaca ciupercile felii subtiri si se pun la calit intr-o tigaie teflonata cu foarte putin ulei, dupa ce s-au calit se pun in mijlocul transelor de pui impreuna cu mozzarella de preferat rasa, se ruleaza sise inchid capetele la fel ca la sarmale si se pun la cuptor ( 200-250 grade) doar 10 min.
Intre timp se feliaza baconul in felii lungi si subtiri. Dupa ce se scot rulourile din cuptor se ruleaza in feliile de bacon se pun rosiile feliate deasupra si se mai pun pentru inca 5 min. in cuptor.
Apoi preparam sosul din smantana: punem intr-o tigaie teflon 200 ml smantana lichida la foc mic, un strop de vin alb demisec, sare, piper dupa gust si un catel de usturoi pisat si se lasa sa se fiarba pana cand devine sosul omogen (cca 3-4 min. de la fierbere).
Se aseaza rulourile in farfurie si se toarna sosul de smantana peste ele. Le puteti garnisi cu legume (brocoli, morcovi tineri, cartofi, mazare).
Lasă un răspuns