Nu mai reprezinta o noutate faptul ca somonul si/sau fructele de mare se combina armonios cu pastele. Iata o reteta de somon cu midii si tagliatelle. Pofta buna!
Cantitate: 800 g / 2-4 portii
Timp pregătire: 15 min / Timp total: 35 min
Ingrediente:
300g somon rondele, 100g midii (scoici), 100g midii carne fara cochilie, 200ml smantana lichida, 150ml vin alb, 150g tagliatele
Metoda de preparare:
Intai de toate curatati somonul rondele de solzi (poate fi si file de somon). Apoi il lasati sa se usuce de apa. Dupa ce l-ati curatat puneti apa cu sare la fiert pentru midii (scoici) nu foarte mult cat sa acopere fundul unei tigai mici, apoi cand a inceput sa clocoteasca puneti scoicile si dupa ce s-au desfacut turnati si vinul alb si mai lasati 2-3 min. Nu cumparati niciodata scoici deja desfacute, ele trebuie sa fie inchise cand le cumparati.
Apoi puneti apa la fiert cu sare si putin ulei pt. tagliatele, cand apa clocoteste puneti tagliatelele si le tineti la fiert 10 min-12min in functie de timpul mentionat pe pachet.
Intre timp puneti somonul pe gratar si il tineti 5 min. pe o parte apoi inca 5 min pe cealalta parte.
Puneti intr-o tigaie teflon si celelalte midii doar carne fara cochilie cu putin ulei de masline si le trageti la foc mic cu vinul de la scoici si cu smantana lichida, sare si putin piper alb 7-8 min. Cand sosul s-a omogenizat puneti si tagliatele si le mai trageti inca un pic in tigaie 2 min.
Asezati tagliatelele pe o farfurie plata si somonul la gratar peste ele apoi puneti langa si scoicile.
Lasă un răspuns