Daca trebuie sa prepari un aperitiv pentru un numar mai mare de persoane, aceasta reteta este ideala. Uimeste prin simplitate iar ingredientele se imbina armonios.
Cantitate: 300 g / 4 portii
Timp pregătire: 10 min / Timp total: 10 min
Ingrediente:
150 g somon afumat taiat marunt, 50 g unt, 1 catel usturoi zdrobit, 5 linguri de smantana, 1 lingurita de hrean ras, sare, piper, marar proaspat tocat, lamaie
Mod de preparare:
Intr-un mixer se pune somonul impreuna cu zeama si coaja rasa de la o jumatate de lamaie si se mixeaza pana la omogenizare iar dupa aceasta adaugam untul inmuiat, smantana, hreanul, sare si piper dupa gust. La final vom presara 2 linguri de marar tocat. Se serveste imediat pe paine prajita dar poate fi servit si mai tarziu, dupa ce a fost dat la frigider pentru a obtine o consistenta mai buna. Daca pateul se da la frigider este bine sa se acopere cu un strat subtire de unt topit inainte de a-l raci la frigider, pentru a-i pastra aroma si aspectul.
Lasă un răspuns