Timp de preparare: 60 de minute
Complexitate: medie
Ingrediente pentru 6 porții: 1,5 kg de pește mărunt, 2 kg de pește mare, 2 cepe, 2 ardei grași, 15 roșii, 1 rădăcină de pătrunjel, leuștean, pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare:
Se curăță peștele și se spală. Peștele mic se pune într-o oală la fiert împreună cu ceapa tăiată mărunt, ardeii taiați cubulețe, roșiile tăiate felii, pătrunjelul, leușteanul și un pic de sare. Când toate ingredientele au fiert bine se ia de pe foc și se dă prin sită, apoi se pune din nou pe foc și se introduc și bucățile de pește mare, se adaugă sare dacă este cazul, eventual piper, iar dacă nu este destul de acru se mai introduc roșii curățate de piele. După ce borșul a fiert 5-10 minute, se verifică peștele și dacă este fiert se trage oala de pe foc, se presară deasupra leușteanul și pătrunjelul tocate mărunt. Facultativ se poate drege borșul cu 2 ouă.
Nechita Mariana a zis
Pare super! Ce intelegeti prin peste mic?
Multumesc!