Se poate folosi orice tip de peste. O varianta foarte buna este macroul deoarece este un peste bun si ieftin. O reteta ideala pentru zilele friguroase de iarna care ne asteapta. Speram sa incercati aceasta reteta absolut divina.
Cantitate: cca 8 kg
Timp pregătire: 60 min / Timp total: 150-180 min
Ingrediente:
un litru ulei, un kilogram ceapa, un kilogram morcovi, doua kilograme gogosari copti, 3 kilograme rosii (sau un litru de suc de rosii), 2 kilograme peste, sare, piper, alte mirodenii.
Mod de preparare:
Dati prin masina de tocat ceapa si morcovii, si caliti-le in ulei. Adaugati putina apa si lasati la fiert. Adaugati gogosarii copti, curatati si dati prin masina in prealabil. Dezosati pestele, dati-l si pe acesta prin masina si adaugati-l in compozitie impreuna cu sucul de rosii. Condimentati cu sare, piper si orice alte mirodenii doriti si lasati sa scada pana cand uleiul se ridica. Zacusca se pune in borcane si se sterilizeaza.
Lasă un răspuns