Durata: 55 minute
Complexitate: redusă
Ingrediente pentru 4 porții: 4 ardei grași copți decojiți; 3 bucăți consistente de pește din conservă; 3 căței de usturoi; o frunză de dafin; ulei; oțet; sare; piper.
Mod de preparare:
Ardeii grași, după ce au fost copți, sunt introduși în apă unde se pot lăsa 15 -20 de minute pentru a putea fi decojiți mai ușor. După ce s-a îndepărtat pielița li se îndepărtează cotorul, se curăță de semințe și se taie în fâșii nu prea late. Din usturoi se face un mujdei fără apă. Uleiul se amestecă cu oțetul, se asezonează cu sare și piper și se toarnă peste ardei. Tot acum se pune și mujdeiul și se amestecă cu grijă, ridicând de la fund către suprafață. Peste această compoziție se pun bucățile de pește zdrobite și cărora le-a fost îndepărtată în prealabil șira spinării. Se lasă 10-15 minute ca să se pătrundă, după care se introduc la frigider 90 de minute.
Se servește rece.
Lasă un răspuns