Durata: 40 minute
Complexitate: redusa
Ingrediente pentru 4 portii: 800 g cartofi; o ceapa mare; piper; cimbru; boia de ardei; sare; facultativ usturoi.
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi sau felii groase, atunci cand cartofii sunt mai mari. Se pun intr-o tava unsa cu ulei, apoi se codimenteaza cu sare, piper, cimbru si boia de ardei.
Ceapa se curata si se toaca marunt. Se caleste in ulei incins si se stinge cu putina apa dupa care se lasa sa fiarba inabusit.
Cartofii curatati se pun intr-o tava, se adauga ceapa si se pune apa cat sa acopere cartofii. Facultativ se curata 4-5 catei de usturoi, se taie si se presara peste cartofi.
Se pune totul in cuptorul incins si se lasa jumatate de ora. Se stropesc, din cand in cand, cu sosul din tava si cand sunt aproape gata se adauga verdeata tocata marunt.
Lasă un răspuns