Durata: 40 minute
Complexitate: medie
Ingrediente pentru 8 portii: 750 g cartofi rosii, sare, 1 ceapa, 6 linguri de otet alb de vin, piper, un dovlecel, 6 linguri de ulei de masline, 1/2 salata verde, 250 g rosii, 100 g masline negre fara samburi, seminte de pin (pot fi inlocuite cu chimion), 1 catel de usturoi, 1 legatura de patrunjel.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii in apa sarata, vreme de 20 de minute. Se scurg de apa, se curata de coaja si se taie felii. Se curata ceapa si se taie in doua, apoi in felii putin mai grosute, se fierbe in apa impreuna cu 3 linguri de otet, sare, piper si un varf de cutit de zahar (lichidul trebuie sa fie bine condimentat). Se toarna lichidul cu ceapa peste cartofii taiati, amestecand usurel ca sa nu se sfarame si se lasa sa se marineze o ora. Separat, se curata dovleceii de coaja, se taie in doua, apoi in felii mai groase. Se prajesc scurt, pe ambele parti, in doua linguri de ulei incins, apoi se lasa sa se raceasca. Se spala si se alege salata, se pune sa se scurga in sita. Se spala rosiile si se taie in felii. Se rumenesc semintele de pin intr-o tigaie fara untura. Se amesteca restul de ulei, otet, sare si piper. Se curata usturoiul si se da pe razatoarea mica. Se pun toate, impreuna cu maslinele negre, peste salata de cartofi. Se amesteca usor, se presara deasupra patrunjelul tocat.
Lasă un răspuns