Durata: 30 min
Complexitate: Redusa
Ingrediente: 1 kg cartofi, 2 cepe, 2 linguri ulei, 1 ceasca apa, 1 lingura bulion, sare, o frunza mica de dafin, 3 rosii, verdeata tocata, 500g cascaval.
Mod de preparare:
Se curata cartofii si se taie in lung, in sferturi. Se prajeste in ulei ceapa taiata marunt si cand s-a ingalbenit, se pun cartofii. Se lasa putin, pe foc, apoi se toarna o ceasca de apa in care s-a adaugat o lingura de bulion, sare si o frunza de dafin.
Se lasa sa fiarba inabusit fara sa se mai amestece cu lingura in cratita. Daca mai trebuie, se adauga putina apa. Se pot pune si cateva rosii taiate in doua si fara seminte.
La sfarsit se pune intr-un vas si se adauga cascaval ras deasupra, marar sau patrunjel tocat si se lasa 5 minute la cuptor, pentru a se topi cascavalul.
Se lasa sa se racoreasca inainte de a servi.
Lasă un răspuns