Aceasta este una dintre acele retete pe care tot voiam sa le incerc, dar nu stiu de ce tot am amanat-o. Pana la urma mi-am luat inima in dinti si am incercat-o. A iesit din cale afara de buna si promit sa incerc sa o prepar cat de des cu putinta.
Cantitate: 900-1100 g
Timp pregătire: 20 min / Timp total: 45 min
Ingrediente:
3 oua, praf de copt, ulei, zahar, lapte, faina, lamaie, esenta vanilie, nuca de cocos, ciocolata.
Metoda de preparare:
Albusurile se bat cu 6 linguri de zahar foarte bine timp de 2 minute. Apoi se rade o lamaie si se pune o lingurita praf copt stins cu zeama de lamaie. Se bate in continuu apoi se pun 9 lingurite ulei. Se mai bate, iar apoi se pun 9 lingurite lapte. Se bat iarasi apoi punem 4 linguri rase de faina. Se continua sa se bata, iar apoi se pune intr-o tava unsa presarata cu faina sau hartie de copt se introduce la cuptor circa, 25 minute.
Crema, budinca, se prepara cu un pic de lapte intr-un vas mic pana obtinem o crema. Intre timp la fiert e laptele care se rastoarna budinca de vanilie amestecand in continuu pana cand obtinem o crema. Punem 2 linguri zahar esenta vanilie, amestecand 1 minut. O dam la o parte sa se raceasca.
Cand e gata blatul punem un celofan intins pe masa unsa cu ulei, si se rastoarna pe celofan blatul. Se pune crema, ruland pe celofan, cand e gata rulat se presara nuca de cocos. Se pune ciocolata rasa deasupra.
Se lasa un pic, apoi se taie felii. Pofta buna!
Lasă un răspuns