O metoda total diferita si probabil neasteptata de a prepara maioneza.
Cantitate: 300 g / Timp pregătire: 15 min
Ingrediente:
- o punga de pufuleti (circa 100 de grame)
- jumatate de ceasca de apa
- 100 – 150 ml ulei
- zeama de lamaie
- sare
- mustar
- piper
Metoda de preparare:
Intr-un vas cu apa se adauga pufuletii si se amesteca cu ajutorul unei linguri, pana se obtine o crema. Daca pasta este cam prea groasa la consistenta, adaugati putina apa.
Crema obtinuta se freaca cu uleiul, dupa care se adauga mustarul. Mai apoi se condimenteaza cu sare si piper (dupa gust) si se adauga si zeama de lamaie.
Poate fi folosita pentru a orna salata boeuf de post. Totusi, se recomanda prepararea acesteia chiar inainte de servire pentru a-si pastra aspectul.
Maria a zis
Apropo de pufuleti, sunt un produs industrial care trebui sa aiba aspect, culoare, gust si sa tina mult timp.
Nu au ados chimic, E-uri…etc?
Cat sunt de sanatosi?