O rețetă excelentă pentru orice anotimp. De preferat este gătirea acestui fel de mâncare într-un sfârșit de săptămână când aveți timp să vă și relaxați. Poftă mare!
Cantitate: 1600 g
Timp pregătire: 40 min / Timp total: 160 min
Ingrediente: 1 kg macrou, 4 morcovi, 4 cepe, 1 pahar de vin alb, 1/2 l suc de rosii, sare, piper, 1 foaie de dafin, faina, ulei, 1 lamaie
Metoda de preparare:
Se curata pestele, se taie felii cam de 5 cm, se sareaza, se da prin faina si-l prajesti in ulei.
Intr-o tava se pune ulei, un strat de ceapa taiata solzisori, apoi un strat de morcov taiat rondele si peste el pestele si apoi iar un strat de ceapa si unul de morcov.
Deasupra se toarnă vinul și sucul de rosii, adaăugăm sarea, piperul, foaia de dafin si completam tava cu apa.
Se acopera bine cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pana cand scade aproape tot lichidul (aproximativ 2 ore).
Se orneaza platoul cu felii de lamaie.
Lasă un răspuns