Durata: 30 min
Complexitate: Redusa
Ingrediente: 500 gr salau, 1 morcov, 1 ceapa, 500 gr rosii, 100 gr masline, 100 gr arpagic, 100 gr capere,o jumatate pahar cu ulei, 1 pahar cu vin alb, 2 foi de dafin, 8 boabe de piper, 1 lamaie, faina, sare.
Mod de preparare:
Salaul curatat si spalat bine se taie in bucati potrivit de mari, care se sareaza, se trec prin faina si se prajesc usor in ulei.
Se toaca ceapa si se prajeste usor in ulei, turnandu-se apoi o ceasca cu apa. Se lasa sa fiarba la foc potrivit dupa care se trece prin sita impreuna cu rosiile fierte si decojite. Sosul obtinut se toarna intr-un vas, se pune la fiert, adaugandu-se apoi maslinele carora li s-au scos samburii, caperele, morcovul fiert si taiat in bucatele, arpagicul curatat si calit in ulei.
La sfarsit se toarna si vinul si se las pe foc sa dea cateva clocote. Se pun bucatile de salau in sosul de legume si se lasa sa fiarba adaugand sare, piper, foile de dafin si feliile de la o lamaie fara coaja. Cand a scazut se da deoparte si se lasa sa se raceasca inainte de a se servi.
Lasă un răspuns