• Skip to main content

Sărbători Creștine 2025

Calendar Ortodox 2025, Sărbători, Rețete de post, Retete cu peste, Mancare de post, Sfinți, Zile libere, Randuieli bisericesti

  • Calendar Ortodox
    • Zile de post și posturi
    • Pascalia – când este Paștele ?
    • Nu se fac nunți
    • Zile și sărbători legale în care nu se lucrează
  • Sfinți
  • Sărbători
  • Posturi
    • Zile de post și posturi
  • Datini, tradiții, obiceiuri
  • Rețete de post
  • Rețete cu pește
  • Rețete de sărbătoare
Ești aici: Acasă / Rețete de post / Aluat pentru placinte de post

Aluat pentru placinte de post

Durata: 120 min
Complexitate: medie

Ingrediente: pentru 20 de placinte – un kilogram de faina, putina sare, 40 grame de drojdie, 500 ml apa.

Mod de preparare: Aluatul de placinte este unul asemanator celui pentru paine ori cozonac, aluatul dospit obisnuit. In post, placintele se fac din aluatul framantat cu apa si fara oua. Drojdia se dizolva in circa 70 ml apa calduta, si se amesteca cu 100 g faina, obtinand maiaua, peste care se pudreaza putina faina si se lasa la dospit 30 – 40 minute, la o temperatura de 30 – 40°C. Secretul aluatului dospit pentru placinte este sa fie foarte bine framantat si lasat sa creasca in tava, dupa ce a fost umplut si modelat.

Alte articole interesante:

Default ThumbnailClatite de post Default ThumbnailChifteluțe de post Default ThumbnailMaioneza de post din pufuleti Default ThumbnailGhiveci de post

Din categoria: Rețete de post

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Calendar Ortodox
  • Sfinți
  • Sărbători
  • Posturi
  • Datini, tradiții, obiceiuri
  • Rețete de post
  • Rețete cu pește
  • Rețete de sărbătoare

Copyright © 2025 · SarbatoriCrestine.ro