O reteta super faina de ardei umpluti de post.
Cantitate: 2400 g / Porții: 10 portii
Timp pregătire: 30 min / Timp total: 90 min
Ingrediente:
10 ardei grasi, 10 rosii, 4 vinete, 2 cepe, 1 lingura ulei, 1 legatura de patrunjel, zahar, sare, piper
Metoda de preparare:
Vinetele se coc pe flacara, se curata de coaja, se lasa la scurs, apoi se toaca la fel ca pentru salata. Ardeii se spala si li se scot cotoarele si semintele. Ceapa se curata, se taie marunt, se inabusa in ulei. Se amesteca cu vinetele tocate si faina. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii si se aseaza intr-o cratita. Se adauga sosul preparat din rosii, sare, piper, zahar inabusit in ulei. Se lasa la cuptor la foc mic.
Se servesc reci, cu patrunjel tocat deasupra.
Lasă un răspuns