Durata: 30 minute
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 crap, sare, usturoi, ardei iute, pătrunjel, 2-3 roșii, 2-3 ardei capia.
Mod de preparare:
Se curăță peștele, se spală și se crestează pe spate în 3-4 locuri. Se sărează bine și se lasă să stea așa 30 minute. Se pune apoi pe grătar sau pe o tablă pe care s-a presărat sare împreună cu roșiile și ardeii capia. Se frige pe toate părțile. Când este fript, peștele se pune într-o farfurie adâncă, iar deasupra lui se pun roșiile fripte tăiate felii și ardeii capia curățați de coajă și tăiați fâșii. Deasupra se adaugă multă apă caldă, în care s-a pus puțin mujdei de usturoi și un ardei iute întreg. Se presară patrunjel tocat și se servește cu mămăliguță caldă.
Anton a zis
Dragii mei daca vreti saramura buna faceti asa:
1 litru de apa la fiert, cand clocoteste adaugi patrunjel tocat cat poti de mult, vreo 5 rosii taiata cubulete, usturoi tocat marunt, ardei gras marunt sau copt daca este , sare , leustean neaparat, ardei iute cat poti duce,se lasa 5 minute si seda oala deoparte.Intre timp faci crapul pe gratar pe ambele parti si arunci bucatile in oala despre care am vorbit mai inainte.Pui capacul si lasi 1 ora sa se patrunda crapul cu buruienile, sa-si lase tot gustul de gratar in zeama, toata lumea se va bate pe zeama!
Mai vorbim dupa ce serviti in felul asta