Nu este tocmai o reteta pe care sa o intalniti in restaurantele de cinci stele. Totusi, este o reteta traditionala pe care bunica o prepara in perioada de post. Extrem de simplu de facut, surprinde prin aroma si gustul delicat.
Cantitate: 1800 g / Porții: 8-10 portii
Timp pregătire: 5-10 min / Timp total: 45 min
Ingrediente:
1 kilogram de ardei, o jumatate de kilogram de rosii, 2 cepe medii, 100 de grame de orez, 4 linguri de ulei, 1 legatura de patrunjel, sare, piper.
Metoda de preparare:
Incepem prin a curata ceapa, pe care mai apoi o taiem solzisori si o calim un ulei. Ardeii taiati felii si rosiile curatate de coaja si taiate in felii mai groase se adauga in tigaie langa ceapa. Legumele se sting cu apa si se lasa la fiert la foc mic, pana cand ardeii se inmoaie. Intr-un vas separat cu apa se fierbe si orezul la care se adauga sare. Odata fiert, orezul se amesteca cu sosul cu ardei. Verdeata tocata marunt se adauga si ea la mancare. Potriviti de sare si de piper dupa gust. Dati mancarea la cuptor circa 10 minute.
Lasă un răspuns