Durata: 2-3ore
Complexitate: Medie
Ingrediente: 1kg gogoșari, 1kg ardei, 1kg ceapă, 1kg morcovi, 1kg gogonele, 1kg morcovi, ulei, muștar, sare, piper, foi de dafin, oțet.
Mod de preparare:
Se curăță legumele și se spală bine. Se taie ceapa julien, gogonelele, gogoșarii, ardeii capia și morcovii în fâșii lungi. Se pune pe foc 1/2 oțet, 1 l apă, sare după gust (4-5 linguri), piper boabe, foi dafin.
Când clocotește apa, se pun legumele pe rând. Se lasă să fiarbă circa 5-7 minute, după care se scot și se scurg bine, pentru a nu ieși salata cu zeamă.
Se pune muștarul într-un castron și se freacă adaugând uleiul treptat până se face maioneză. Se amestecă cu legumele, se lasă să se răcească bine, după care se pun la borcan. Se servesc în luna decembrie în perioada postului.
Lasă un răspuns