Un preparat incredibil de simplu de facut. Surprinde modul in care para se combina cu cotletul de vita. Unde sa mai adaugam si plusul de savoare dat de tarhon? Oricat as incerca sa va descriu acest fel de mancare, nu as reusi sa ma apropiu de adevar. Trebuie sa incercati pentru a va convinge. Pofta buna si spor la gatit!
Cantitate: 1650-1700 g / Porții: 4 portii
Timp pregătire: 15 min / Timp total: 60 min
Ingrediente:
4 cotlete de vitel a cate 250 g, 4 pere nu prea coapte, sucul de la o jumatate de lamaie, 1 fir de tarhon proaspat, 70 g unt, 1 lingura ulei, 200 ml vin alb sec, sare si piper dupa gust, fire de patrunjel, ardei gras rosu taiat cubulete pentru ornat.
Metoda de preparare:
Spalati tarhonul si rupeti frunzele de pe tija. Tocati-le si dati deoparte.
Incalziti 50 g unt si uleiul intr-o tigaie incapatoare. Puneti cotletele in tigaie si rumeniti-le pe ambele parti. Lasati-le la foc mic timp de 5-6 minute. Scoateti cotletele din tigaie si pastarti-le la cald.
Intre timp curatati perele de coaja si taiati-le in jumatati pe lungime, indepartand semintele. Topiti untul ramas intr-o tigaie si puneti-le la scurs pe un servetel de hartie.
In amestecul de ulei si unt din tigaia in care ati prajit cotletele, adaugati vinul alb. Lasati acest amestec pe foc timp de 2 min, pana scade la jumatate, apoi adaugati tarhonul tocat si sucul de lamaie. Puneti sare si piper dupa gust.
Turnati peste cotletele pastrate la cald sosul pregatit mai inainte. Aranjati cate un cotlet cu sos pe fiecare farfurie si distribuiti in mod egal jumatatile de pere. Decorati cu fire de patrunjel si ardei gras rosu taiat cubulete.
Lasă un răspuns