Durata: 90 min
Complexitate: redusă
Ingrediente pentru 6 porții: 1 crap mijlociu, 3 cepe mari, 1 ceașcă ulei, sare, piper boabe, 2 roșii decojite, o lămâie, 1 pahar vin alb, usturoi.
Mod de preparare:
Se curăță peștele de solzi, se golește de intestine, se spală și se sărează. Se lasă să stea cu sarea pe el 30 de minute, timp în care se pregătește sosul. Se taie ceapa peștișori, se așează pe fundul unei forme împreună cu puțin usturoi tocat mărunt, două roșii bine coapte, decojite și tăiate felii subțiri, un pahar de vin alb, jumătate din cantitatea de ulei și putină apă rece. Peștele se crestează pe spate, se unge cu ulei, se stropește cu zeama de la o jumătate de lămâie și se pune peste ceapă. Se introduce în cuptorul cald și se lasă peștele la foc potrivit o oră. Se întoarce dacă peștele este mai mare și nu s-a fript bine, dar umblând cu atenție, să nu se rupă.
Când este gata, crapul se scoate pe o farfurie mare și se taie felii. Sosul în care s-a făcut se trece prin sită, se mai clocotește 5 min. cu piper boabe și se răstoarnă peste feliile de pește.
Se servește cald, cu garnitură de cartofi fierți, stropiți cu unt cald.
Lasă un răspuns