• Skip to main content

Sărbători Creștine 2022

Calendar Ortodox 2022, Sărbători, Rețete de post, Retete cu peste, Mancare de post, Sfinți, Zile libere, Randuieli bisericesti

  • Calendar Ortodox
    • Zile de post și posturi
    • Pascalia – când este Paștele ?
    • Nu se fac nunți
    • Zile și sărbători legale în care nu se lucrează
  • Sfinți
  • Sărbători
  • Posturi
    • Zile de post și posturi
  • Datini, tradiții, obiceiuri
  • Rețete de post
  • Rețete cu pește
  • Rețete de sărbătoare
Ești aici: Acasă / Rețete cu pește / Crap umplut cu orez

Crap umplut cu orez

Durata: 1 h
Complexitate: Medie
Ingrediente: 2 kg crap, 2 cepe, jumătate de ceașcă de orez, jumătate de ceașcă de stafide, sare, piper, 1 lingură vin alb, 1 lingură ulei.

Mod de preparare:

Curățăm peștele și-l sărăm. Este bine să avem pește mare, în jur de 2 kg sau doi de câte 1 kg. Rumenim în ulei ceapa tăiată mărunt împreună cu orezul spălat. Adăugăm câte puțină apă până începe orezul să fiarbă. Punem sare, piper (după gust), adăugăm stafidele curățate și spălate. Amestecăm totul bine împreună și cu o lingură de vin alb. Umplem crapul cu această compoziție, nu prea mult, pentru că orezul se va umfla. Ca să nu curgă umplutura, legăm peștele cu puțină ață mai groasă. Așezăm peștele într-o cratiță ovală cu puțină apă și sare. Ungem bine peștele și-l ținem în cuptor la foc potrivit timp de o oră. Pe parcurs trebuie să-l mai ungem din când în când. Înainte de a se servi, scoatem ața cu care a fost legat.

Alte articole interesante:

Default ThumbnailCrap cu sos de ceapă Default ThumbnailCrap în saramură Default ThumbnailPlachie de crap Default ThumbnailCrap cu roșii

Din categoria: Rețete cu pește

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Calendar Ortodox
  • Sfinți
  • Sărbători
  • Posturi
  • Datini, tradiții, obiceiuri
  • Rețete de post
  • Rețete cu pește
  • Rețete de sărbătoare

Copyright © 2022 · SarbatoriCrestine.ro