Durata: 1 h
Complexitate: Medie
Ingrediente: 2 kg crap, 2 cepe, jumătate de ceașcă de orez, jumătate de ceașcă de stafide, sare, piper, 1 lingură vin alb, 1 lingură ulei.
Mod de preparare:
Curățăm peștele și-l sărăm. Este bine să avem pește mare, în jur de 2 kg sau doi de câte 1 kg. Rumenim în ulei ceapa tăiată mărunt împreună cu orezul spălat. Adăugăm câte puțină apă până începe orezul să fiarbă. Punem sare, piper (după gust), adăugăm stafidele curățate și spălate. Amestecăm totul bine împreună și cu o lingură de vin alb. Umplem crapul cu această compoziție, nu prea mult, pentru că orezul se va umfla. Ca să nu curgă umplutura, legăm peștele cu puțină ață mai groasă. Așezăm peștele într-o cratiță ovală cu puțină apă și sare. Ungem bine peștele și-l ținem în cuptor la foc potrivit timp de o oră. Pe parcurs trebuie să-l mai ungem din când în când. Înainte de a se servi, scoatem ața cu care a fost legat.
Lasă un răspuns