Durata: 25 minute
Complexitate: redusa
Ingrediente pentru 10 portii: 2 cepe; 4 catei de usturoi; 10 rosii de marime mijlocie; verdeata (marar, patrunjel): o felie de paine; o conservă de sardele; pasta de rosii; sare; piper.
Mod de preparare:
Rosiilor li se va taia capacul si cu ajutorul unei lingurite li se va scoate pulpa avand grija sa nu stricam aspectul rosiei. Pulpa de la rosii impreuna cu ceapa taiata le vom pune pe foc mic, intr-o tigaie cu ulei, sa se inmoaie bine ceapa. Felia de paine se va pune la inmuiat, dupa care se va stoarce si o vom amesteca cu ceapa si rosiile calite si cu usturoiul tocat marunt impreuna cu verdeata. Aceasta compozitie o vom amesteca cu sardele dintr-o cutie de conserve, dar la care le-a fost indepartata sira spinarii si au fost zdrobite pana au ajuns pasta. Amestecul rezultat il vom folosi la umplut rosiile, pe care apoi le vom stropi cu ulei din conserva de peste sau daca conserva nu a avut ulei le vom stropi cu ulei de masline si le vom introduce la cuptor 10 minute dupa care se lasa la racit si pot fi servite.
Lasă un răspuns