Simplu de facut si timpul petrecut in bucatarie va fi unul relativ redus. Se serveste rece.
Cantitate: 2200 g / Porții: 8 portii
Timp pregătire: 20 min / Timp total: 60 min
Ingrediente:
- 200 de grame de orez
- un litru de supa
- o lingura ulei de masline
- 4 ardei grasi mari
- o ceapa mare
- 2 linguri de capere
- un pahar sos vinegreta cu ulei de masline
- sare si piper dupa gust
Metoda de preparare:
Spala orezul, scurge-l si pune-l la fiert in zeama de la supa pentru 20 de minute. In timpul in care orezul fierbe, coace ardeii la foc redus dupa care curata-i de pielita. Taie-i in doua pe lung si inlatura semintele. Curata de seminte si decojeste rosiile dupa care taie-le in sferturi.
Dupa ce orezul a fiert si s-a racit, amesteca-l intr-un vas alaturi de rosii si de capere. Pe deasupra se adauga sosul vinegreta. Compozitia se foloseste pentru umplutul jumatatilor de ardei.
Se poate decora cu inele de ceapa cruda. Se serveste rece.
Lasă un răspuns