Simplitatea acestui fel de mancare te ia prin surprindere, fiind o idee perfecta de mancare mai ales in perioada de post sau in zilele de vara.
Cantitate: 1100 g / 4-6 portii
Timp pregătire: 20 min / Timp total: 50 min
Ingrediente:
2-3 dovlecei, 2 rosii, 2 cepe, 2 ardei, o cana ulei, cimbru, patrunjel verde, sare, piper, boia dulce de ardei
Mod de preparare:
Se taie ceapa si ardeii marunt, se calesc in ulei incins. Se trage cratita de pe foc si se pune boia. Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare, apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Dupa ce s-au scurs, se pun peste ceapa si ardei. Rosiile se decojesc si se taie cubulete, se pun peste dovlecei. Se adauga apa cat sa le acopere si se pun pe foc. Se adauga un buchetel de cimbru. Este gata cand dovleceii au fiert si sosul a scazut. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se scoate cimbrul si se pune patrunjelul tocat.
Lasă un răspuns