Durata: 80 minute
Complexitate: redusa
Ingrediente pentru 4 portii: 500 g fasole boabe, 4 cepe, 200 ml ulei, 4 ardei grasi, 400 ml suc de rosii, 100 ml vin, 5-6 catei de usturoi, cimbru, frunze de marar si patrunjel, sare.
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe si se schimba apa de 2-3 ori. In acest timp se pregateste sosul. Ceapa taiata in felii subtiri se caleste in tot uleiul cu o lingurita rasa de sare la foc mic pana cand scade apa si devine lucioasa, adaugand apoi vinul, sucul de rosii si celelalte arome dupa gust si lasandu-se in continuare la foc mic pana se inmoaie bine ceapa 15 minute. Cand fasolea este fiarta si apa scazuta pana la nivelul ei, se varsa sosul peste ea adaugand usturoiul amestecand usor sa nu se striveasca boabele si potrivind gustul cu sare. Se lasa la cuptor 10 min ca sa se formeze sosul si sa se ridice uleiul. Plachia se serveste rece ca fel intii.
Lasă un răspuns