• Skip to main content

Sărbători Creștine 2025

Calendar Ortodox 2025, Sărbători, Rețete de post, Retete cu peste, Mancare de post, Sfinți, Zile libere, Randuieli bisericesti

  • Calendar Ortodox
    • Zile de post și posturi
    • Pascalia – când este Paștele ?
    • Nu se fac nunți
    • Zile și sărbători legale în care nu se lucrează
  • Sfinți
  • Sărbători
  • Posturi
    • Zile de post și posturi
  • Datini, tradiții, obiceiuri
  • Rețete de post
  • Rețete cu pește
  • Rețete de sărbătoare
Ești aici: Acasă / Rețete de post / Plachie de fasole boabe

Plachie de fasole boabe

Durata: 80 minute
Complexitate: redusa

Ingrediente pentru 4 portii: 500 g fasole boabe, 4 cepe, 200 ml ulei, 4 ardei grasi, 400 ml suc de rosii, 100 ml vin, 5-6 catei de usturoi, cimbru, frunze de marar si patrunjel, sare.

Mod de preparare:
Fasolea se fierbe si se schimba apa de 2-3 ori. In acest timp se pregateste sosul. Ceapa taiata in felii subtiri se caleste in tot uleiul cu o lingurita rasa de sare la foc mic pana cand scade apa si devine lucioasa, adaugand apoi vinul, sucul de rosii si celelalte arome dupa gust si lasandu-se in continuare la foc mic pana se inmoaie bine ceapa 15 minute. Cand fasolea este fiarta si apa scazuta pana la nivelul ei, se varsa sosul peste ea adaugand usturoiul amestecand usor sa nu se striveasca boabele si potrivind gustul cu sare. Se lasa la cuptor 10 min ca sa se formeze sosul si sa se ridice uleiul. Plachia se serveste rece ca fel intii.

Alte articole interesante:

Default ThumbnailSpaghete in sos de fasole verde Fasole batuta cu maioneza de post Default ThumbnailPlachie de crap Default ThumbnailRasol de fasole

Din categoria: Rețete de post

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Calendar Ortodox
  • Sfinți
  • Sărbători
  • Posturi
  • Datini, tradiții, obiceiuri
  • Rețete de post
  • Rețete cu pește
  • Rețete de sărbătoare

Copyright © 2025 · SarbatoriCrestine.ro