Acest preparat poate fi consumat ca atare sau ca garnitura la peste (sau orice alt tip de carne).
Cantitate: 1050-1100g / Porții: 4-6 portii
Timp pregătire: 10 min / Timp total: 70 min
Ingrediente:
1 Kg de fasole galbena lata, 1 capatana mica de usturoi (sau mai putin dupa gust, ulei, sare
Metoda de preparare:
Se curata si se rup pastaile de fasole in bucati potrivite, apoi se spala cu apa calda pentru a nu se intari. Se pune o cratita sau o tigaie mai inalta (de preferinta vasele sa fie de inox) la incins, apoi se pun circa 3-4 linguri de ulei. Imediat se pun pastaile de fasole scurse bine de apa, se presara putina sare, se pune capac si se inabusa la foc mic de tot circa 20-30 de minute. Din cand in cand se mai amesteca folosind o lingura de lemn pentru a nu se lipi. Se curata o capatana mica de usturoi, cateii se freaca (cu un blender) cu putina sare, o lingurita de ulei si se mai adauga putina apa pentru a obtine un sos lichid (cam 200 ml.). Cand pastaile de fasole s-au inmuiat, se toarna deasupra sosul de usturoi.
Lasă un răspuns