Durata: 30 min
Complexitate: Redusa
Ingrediente: rosii 300 gr., salata verde 120 gr., ceapa 120 gr., castraveti 200 gr., 1 lipie libaneza medie, menta uscata 4 gr., sare 4 gr., sumac 4 gr., ulei masline extra virgin 60 ml., fresh lamaie (2 lamai potrivite), ulei floarea soarelui (pentru prajit) 50 ml.
Mod de preparare:
Se taie lipia libaneza in patratele (cu latura de 2 – 3 cm) si se prajeste in uleiul de floarea soarelui pana capata o culoare aramie.
Rosiile si castravetii (care se curata de coaja) se taie in cubulete, ceapa se toaca in feliute (Julien) ca si salata verde. Se pun intr-un castron mare legumele taiate si patratelele de lipie prajita si se amesteca usor.
Pe masura ce se amesteca legumele, se adauga: menta uscata, sarea, sumacul, uleiul de masline si fresh-ul de lamaie si amesteca pana la omogenizare.
Se serveste: ca salata aperitiv sau ca salata pentru preparate la gratar.
Lasă un răspuns